Kristien Vanoppen

Kristien Vanoppen - neurologisch kinesitherapeut- bobath therapeut

Kinesitherapeut
Coördinator

Sinds ik aan mijn studies kinesitherapie begon, was ik al meteen geboeid door neurologie en de rol van de hersenen en het zenuwstelsel in de werking van het lichaam. Doorheen mijn opleiding werd al snel duidelijk voor mij, dat ik graag met deze doelgroep zou willen werken. Met veel enthousiasme koos ik dus voor de afstudeerrichting neurologische revalidatie. Tijdens mijn master focuste ik vooral op de revalidatie bij personen met MS.

Na mijn afstuderen in 2015, was mijn honger naar meer kennis en expertise in de neurologische revalidatie nog niet gestild. Ik heb dus ook mijn diploma als Bobath therapeut behaald in 2018. Dit is een specifieke opleiding voor revalidatie van personen met een neurologische aandoening. In 2022 volgde ik verder een gevorderde opleiding voor Bobath therapeuten. Daarnaast school ik mij ook steeds bij in andere onderwerpen, zoals de revalidatie bij personen met MS en Parkinson. Dit om steeds up-to-date te blijven en u een behandeling  op maat volgens de meest recente inzichten te kunnen geven.

In 2015 ging ik als kinesist neurologische revalidatie aan de slag bij kine-en logopraktijk De Mierheuvel in Paal. Hier heb ik met veel toewijding en enthousiasme de neurorevalidatie binnen de multidisciplinaire groepspraktijk uitgebouwd. In 2020 was het tijd voor de volgende stap en de start van mijn eigen groepspraktijk gericht op neurologische revalidatie en kinesitherapie.

Verder heb ik mij sinds 2021 ook gespecialiseerd in pre- en postnatale kinesitherapie.

Naast mijn plezier in mijn job als kinesitherapeut, spendeer ik mijn tijd graag al wandelend in de natuur, of gezellig samen met familie en vrienden.