Pre- en postnatale kinesitherapie

Bij Kine Kaatsbeek kan je terecht voor begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling.

Gedurende de zwangerschap ondergaat de vrouw veel veranderingen. Kristien en Jolien helpen als kinesitherapeut met de voorbereiding van je lichaam op de bevalling en kunnen je helpen bij fysieke klachten tijdens de zwangerschap, zoals bekkenklachten, rugpijn, continentieproblemen,… Dit door aangepaste oefentherapie en advies en tips die je kan toepassen in je dagelijks leven. Ook word je begeleid in de voorbereiding van je lichaam op de bevalling. Tijdens de postnatale sessies gaan we je hele lichaam en vooral de bekkenbodem trainen en zo vlot terug herstellen.
Je kan bij ons terecht voor pre- en postnatale kinesitherapiesessies op voorschrift van je gynaecoloog of huisarts.

Verder bieden wij ook babymassage aan voor baby’s vanaf 6 weken oud.

We bieden ook verschillende groepssessies in kleine groepen aan:

  • “Fit zwanger”
  • “Arbeid en bevalling”
  • Partnersessie: voorbereiding op de bevalling

Tijdens de sessie “fit zwanger” vertellen we je over de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap. We tonen je oefeningen die je kan doen om zo fit mogelijk te blijven en je lichaam goed voor te bereiden op de bevalling.

De sessie arbeid en bevalling bestaat uit een stukje theoretische uitleg over wat er gebeurt in de verschillende fasen van de bevalling. Verder leren we je houdingen om weeën op te vangen, ademhalingstechnieken voor tijdens de arbeid, pershoudingen en perstechnieken.

Tijdens de partnersessie leggen we kort het verloop van de bevalling uit. We herhalen ook de technieken van tijdens de sessie “arbeid en bevalling”, zodat de partner deze ook goed kent en je kan ondersteunen. Verder oefenen we druk- en massagetechnieken in en geven we je partner nog meer praktische tips.

We raden je aan om de sessie ‘fit zwanger’ bij voorkeur te volgen tijdens je tweede trimester of op het begin van je derde trimester. De sessies rond arbeid en bevalling volg je best in je derde trimester. Als de beschikbare data niet passen voor jou, kan je ons steeds contacteren en zoeken we een andere oplossing.

Deze groepssessies kosten 50 euro per keer.

Indien je graag meer info wenst, kan je ons steeds een mailtje sturen naar info@kinekaatsbeek.be of telefonisch contacteren op 011/942001.

Je kan je inschrijven voor de volgende sessies via onderstaande knop.